torsdag 15 september 2005

Det gick inte att raca med BMW'n...

Vi ses klockan fyra uppe i Råda då, sa vi.

Och det gjorde vi.

Och sen gick vi en mil.

 

Jösses tänker ni nu! Ska ni aldrig ge er? Hur ofta går ni egentligen?

Det ska jag svara på.

Vi försöker gå minst en gång i veckan, ibland blir det mer.

 

Vi är inga extremt hurtiga personer, vi bara tycker om att vara ute i naturen och vandra.

 

De har fixat och donat uppe i Råda nu. Byggt en utkiksplats. Till och med kikare finns det. Avancerat värre. Vad man nu kan se där, tänkte man när man såg det första gången. En vacker vy rakt över... sandtaget???

Fast när man tittade i kikaren (Suss tog den i stå-höjd, jag den lägre för barn och rullstol) såg Suss rätt långt. Jag stod halvt dubbelvikt och såg... mest dum ut.

 

När vi såg början till bygget, när det bara var trä-trallar och lite stolpar fattade vi inte vad det var.

Suss trodde det var en hoppbacke, men jag var lite tveksam till den teorin.

Fast vi klurade gemensamt ut att det TROLIGEN skulle bli nån form av utkiksplats. Men man kunde inte vara riktigt säker.

En liten skylt hade de satt upp där också, den pekade mot en liten stig och det stod KULTUR. Fast jag mitt spån läste KUL TUR, som typ rolig tur! Jag tyckte det var lite knepigt, tills jag fattade!

Här snackar vi dum blondin...

 

Nu var det fler skyltar uppsatta. KULTUR och NATUR.

När vi gått en bit kom två skyltar med GEOLOGI och VATTEN. De pekade åt det hållet vi gick. Det här var spännande. Jag tror vi passerade några till skyltar under promenaden, men PLÖTSLIGT var det två GEOLOGI och VATTEN skyltar som pekade rätt in i skogen lite otippat, men vi såg sen att det var en stig.

 

En NATUR skylt pekade på en gran. Vi fattade faktiskt att en gran hör till naturen!! Fast den kan ha pekat på en annan skylt som det stod "Varning för korsande väg" för knappast kan väl en asfalterad korsande väg varit NATUR? Tror inte på varningsskylten heller, i och för sej. Det var nog granen.

 

Nu har jag också ett

 

VIKTIGT MEDDELANDE!

 

Det är framförallt Suss som kan ha nytta av denna informationen.

Hon har nämligen bara ett bakljus!

Det vänstra funkar inte, det såg jag när vi åkte hem, eftersom jag åkte bakom henne!

Det måste du byta!

 

I näst sista rondellen kom det in en svart BMW Cab! Jag skulle rakt fram och han slank före mej från höger. Oj oj! Nu blir det lite kul, nu kan jag raca lite... BMW'n lär ju gasa på, och jag är ju inte sen att gasa jag heller.

Ut ur rondellen, BMW'n drar på, Tina hänger på. BMW'n lägger hastigheten på 85... på en 90 sträcka?!? Jag har inte blivit så besviken på länge...

Trodde inte BMW gick att köra under hastighetsgränsen, det var nog första gången jag sett det..

Inte gick det köra om heller, dålig sikt.

Sista rondellen ska jag höger, han rakt fram, så inte ens nöjet att blåsa om fick jag.

4 kommentarer:

Susanne sa...

Meddelendet mottaget...

ulf sa...

jag gillar dina funderingar över kultur o så, tycker inte als det var dumt....är man ute o gör ngt skall man väl ha kul? tyckte det var mycket sunt....har för övrigt listart dig o din syrra som sunda personer hihi...ha de bäst

Ulrika sa...

Så, du är en desorienterad racerförare? Såg på Suss sida att du gillar högersvängar. *ler* Men om man nu inte kör fel lär man ju aldrig hitta nya platseroch smultronställen? Nä, inte är det kul om man bara kom fram, man måste ju uppleva också!Kram på dig

Udden sa...

Jaha, så har hon varit ute o kört igen... hihiDen här ggn var det inte desorientering, skönt!Ja, den där bmw-ägaren, hade nog inte råd att räjsa med dej.. bensinpriset har ju gått uipp så enormt.. Han hade nätt och jämnt råd med försäkringen..USCH vad elak jag är!Ha en bra dag!Jenny