söndag 28 oktober 2012

Liket i salongen...

Klockan 10 blev jag upphämtad av en vit limousine minsann!

 
Limousinechauffören/Suss bär ut min väska i bilen, öppnar dörren åt mej och jag kliver in. Nyfiken som jag är till naturen kollar jag i baksätet där det ligger nåt under en filt.
-Är det Helena under filten eller? frågar jag.
-Nä, det är kanske lite presenter, fick jag till svar.
Suss har ingen jacka på sej, vilket jag kommenterar. Jag fattar ju att vi ska åka en bit nu.
-Kan jag slänga jackan i bak, frågar jag.
-Ja, försiktigt så...
Jag gör så. Jag funderar på att lyfta på filten för inte ser det ut som en present precis... men jag gör inget. En bit utanför stan bröttlar det till i baksätet och Helena sätter sej upp!
-Ha! Jag visste det!
Suss och Helena försöker luska ite, om jag misstänker nåt. Jag tror att det blir antingen Varbergs SPA eller nåt jippo i Göteborg. Lena Ph eller nåt.
Vid Vara-trakten kör vi rätt in i nåt snöoväder... På vädersajterna ska det vara strålande sol och ingen nederbörd, men så här är sanningen:
 
Jag skänker en tanke till Christer och Lillan som flyttar idag. Jag har flyttat i sånt här väder, och det är inte att rekommendera.
Ovädret försvinner lika snabbt som det kom, och vi närmar oss Alingsås. I korsningen i Alingsås kör man rakt fram när man ska vidare, men Suss svänger höger.
-Men asså... säjer jag. Helena och Suss börjar asgarva.
Suss hittar en parkering och stannar.
-Men... ska vi gå av här?
Det skulle vi. Fast inte med några övernattningsväskor.
Jag är helt säker på att detta är ett villospår. Vi ska gå här och strosa en stund. Jag tittar efter skyltar om åt jippo som kan tänkas vara, men det finns inget. Vi ska kanske ta oss till Göteborg på nåt annat sätt, för mej veteligen är Suss som jag, gillar inte att köra bil i storstäder.
Vi strosar lite, stannar på ett café och käkar en gratinerad panini.
Sen inser jag att det är nåt problem här. Det småtisslas och tasslas och jag får inget höra. Så knatar dom in i en butik och frågar efter Stadshotellet. Det var bara upp för gatan, det stora gula där borta.
Så går vi dit. Suss går in och jag får vänta nere vid dörrn med Helena.

Så går vi tillbaks till bilen.
-Jag sa ju det! Detta var bara ett villospår!
Nu fortsätter vi mot Göteborg. Tror jag. Suss svänger in på en parkering nära hotellet och vi går in dit igen! Utan väskorna denna gången med. Tillbaks till bilen igen. Nu är jag helt förvirrad. Vad i jösse namn håller dom på med??? Suss kör iväg igen och nu måste vi ju åka iväg, för vad sjutton händer i Alingsås? Inget! Nä, nu gör hon ett varv runt kvarteret, parkerar utanför hotellet och lägger en lapp i rutan och nu ska vi ur bilen igen och denna gången ska väskorna med.
Jag är väldigt konfunderad. Det händer ju inget här!? Vad ska vi göra?
Jag har insett att vi ska bli här när vi kliver in på hotellrummet.
Jag får lite restriktioner: Kvart över fyra-halv fem så där måste vi vara färdiga för avfärd. Det får inte vara för mycket alkohol innan.
Två Xider blev det, dusch, make up, byxor och top.
Helena, jag och Susanne
Så går vi. Vissa vet ju inte exakt vart vi ska, så vi får en vägbeskrivning av receptionisten, och senare av en snubbe i Nolhagaparken.
Till slut kommer vi fram till Nolhaga Slott. När vi går in genom dörrarna ser jag en griffeltavla med texten "Liket i salongen".
Då, äntligen, fattar jag! Vi ska lösa en mordgåta!
Det blev en helt fantastisk kväll! Vi hade jättekul! Upp och ner för trapporna för att få veta! Visst var det nåt skumt med slottsfrun? Hade hon inte ett konstigt förhållande till sin man? Och var inte länsman lite väl närgången mot henne? Och vad är det med butlern? Och varför var pigan Disa så hemlighetsfull? Och den där husfrun verkade lite lurig... Och drängen...? Varför fick hunden fårfiolen? Vem hittade kniven?
En tre-rätters stod på menyn:

  • Rökt lax med avocadoterrin, blandad sallad och romyoghurtdressing
  • Grillad kycklingballotine smaksatt med tryffel och örter, rostad sparrispotatis och kronärtskocka samt blankad Chardonnaysky
  • Vaniljpannacotta med myntamarinerade frukter och bär samt passionsfruktscoulis
 
Tack för en underbar kväll älskade systrar!
även om vi bara var i Alingsås...

5 kommentarer:

Suss sa...

tack själv! Hade riktigt roligt! Det var länge sen jag hade så kul! Men du... Är det så smart att skriva lösningen på mordet? Tänk om någon som tänkt åka dit och så får läsa svaret här? Tycker du ska ta bort det... :)

Anna sa...

Kul!! :D

513andersson sa...

Kul att du ägnar oss en tanke medans du har skallen full med annat.. ;)
Flytten gick bra, den lilla nederbörd som kom kom medans vi inte var ute. =))

Tina Högman sa...

Suss: borta nu...
Anna: Jätte!
Christer: :-)

Gunilla sa...

Vilken kul grej !! busiga syrror har du också !