tisdag 15 november 2005

Det var inte lätt...

Är det nån som försökt få i en mus medicin???

Jag kan meddela att det är fan inte lätt!

 

Som jag berättade igår försökte vi med sprutan, att liksom spruta in det i munnen på henne. Gick inte.

Då kom vi på att göra en grop i osten och hälla lite medicin där. Gick ju finemang, så igår kväll försökta jag med osten igen.

Jag gav en ostbit till Sissi för att hon skulle ha fullt upp med den, annars snor de gärna lite för varann. Jaha, och vad händer? Fia kutar fram och tar osten från Sissi i stället... Sen blev ju hon mätt. Jag väntade ett par timmar, och kom på att jag kunde ta en brödbit istället, då sugs ju medicinen upp liksom. Klurigt tyckte jag, och gjorde så. Funkade kanon!!

Körde samma race i morses då, med brödbiten. Nähä, då skulle hon inte ha helt plötsligt...

Jag testar osten igen då. Fia tar ostbiten och kryper in i en papplåda. Två sekunder senare putter hon ut den. Jag putter in den. Hon putter ut den och lägger spån över.
Ok, jag fattar piken...

Brödbiten igen då... JAAAA!! Nu tog hon den!

 

Vad ska vi hitta på ikväll då?? Förslag?? Någon?

4 kommentarer:

Susanne sa...

Har du smakat på medicinen?? Det kanske e jätteäckligt, o då e det ju inte konstikg om hon inte vill ha det!!! ;)

Udden sa...

jadu.... jag har ju kört med liten "medicinspruta" till Lillkillen... värt att prova? kanske inte det... Ta och blötlägg brödet med lite renat, så kanske det blir mer intressant...

Unknown sa...

sorry kan inget om möss...det verkar vara jobbigt värre..hm..jag har ju i tablettform till hundarna dom ggr dom behövt medicin..det är lättare bara hålla igen nosen stryka på halsen så man sväljer..men råttor..!!kul att ´du hälsat på hos mig..välkommen åter..A

Unknown sa...

Oj, medicin till djur, inte det lättaste. Är som att ge till barn, fast värre. Ost är en bra idé faktiskt. Vi brukade linda in min hunds medicin i ost, funkade jättebra. Han kom nog aldrig på att det var något annat än ost han fick. Fast han svalde iof biten hel. Kan tyvärr inte komma på något annat man kan dränka medicinen i.