onsdag 4 januari 2012

Tina surnar till...

Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/
Alltså, jag undrar hur Canal+ resonerar när dom bestämmer vilken match i elitserien i hockey som ska vara huvudmatchen.
Följande matcher spelas imorn:

Linköping-AIK
Växjö-Djurgården
Färjestad-HV71
MODO-Timrå
Luleå-Skellefteå

Linköping och AIK är ju rätt ointressant tabellmässigt sett. Växjö-Djurgården likaså. Där handlar det väl lite om att ramla ner eller inte under kvalstreck och sånt.
Färjestad och HV ligger mitt i tabellen, HV med en poäng mer, och en spelad match mer.
MODO-Timrå ligger under nedflyttningsstrecket, MODO har en mer spelad match, men har 9 poäng mer än Timrå. Vinner MODO vilket är troligt går dom om Linköping om Linköping förlorar sin match. Då hamnar MODO under kvalstrecket i stället.
Luleå-Skellefteå, norrlandsderby, två topplag, två poängs skillnad. Vinner Luleå tar dom ledningen.
Gissa vilken match som är huvudmatch imorn!? MODO's!
Hallå eller??? Varför väljer dom en match med dom två bottenlagen i stället för topplagen? Jag fattar inte det? Är det bara för att jag är Lulesupporter som jag stör mej på det? Jag ser ju hellre på två topplag än två bottenlag om jag skulle välja.
Kan nån förklara detta för mej?

När jag nu ändå är igång här kan jag ju även nämna en annan sak jag retar mej på.
Vi har Canal+ Sport på digitalTV. Vi har fyra kanaler, Sport 1, Sport 2, Sport Extra och Sport HD. Dom skryter om att man får se hela elitserien om man har Sportpaketet, men det får man INTE. Man får se huvudmatchen som visas på Sport 1 och HD. På Sport 2 går det nån annan sport, men på Sport Extra är det ofta ingen sändning, trots att det går fler hockeymatcher, men dom får man köpa.

Vem är ansvarig för Canal+ elitseriehockey? Har nån hans nummer?

2 kommentarer:

513andersson sa...

Fasen vilka I-landsproblem du har.. ;)
Jag tror att det är som så att dom ansvariga inte bestämmer från vecka till vecka vilka matcher som ska visas, utan att det är bestämt sen långt innan. Innan man vet vilka lag som ligger på nedre halvan av tabellen.
Alternativt att det ska förekomma nån form av rättvisa, dvs att alla lag ska visas ungefärligt lika många gånger... Fast jag kan ju iofs ha fel. Kanske.

Tina Högman sa...

Ja det tror jag med, att matcherna är bestämda innan, men nån form av imrovisation och spelkänsla måste väl ingå? Eller?

Jag hade blitt en jävla bra chef för improvisation, det är jag helt hundra på.