söndag 15 oktober 2006

Trojan.LowZones är på besök.

Den berömda Trojanen har hälsat på. Eller inte har. Är. Den bor i vår stationära dator och vill inte åka hem. Mr Norton försökte ta bort den, men det gick inte. Vi satte den i karantän och raderade den. Det gick inte heller. Den ställer till med besvär hela tiden.
Jag kan inte göra nåt, för den stänger ner allt. Jag kan öppna Outlook men jag kan inte skriva nåt mail. Jo det kan jag om jag skriver jäkligt fort. Mellan 15-30 sekunder fort, sen försvinner allt.
Nu har jag laddat ner ett program, HiJack This, på den bärbara. Installationsprogrammet har jag kopierat över på diskett och sen ska jag installera på den andre datorn, köra programmet, kopiera logfilen och skicka till Svenska Antispywareforums. Jag hoppas att de kan hjälpa mej få bort den attans Trojanen.

Angelica fick den via MSN. Vi trodde Norton tog bort det, men sen dök den upp när vi körde en fullständig virussökning, mitt i sökningen stängde hela datorn av sej. Vi gör om allt, och samma sak händer igen. Och igen. Och igen... Tillslut kunde vi genomföra en fullständig sökning. Den kunde inte ta bort viruset, men satte den i karantän. Vi raderade den, men lik förbannat krånglar det, och stup i ett ploppar ett meddelande från Norton upp, att vi har ett virus i datorn, att det är raderat. Men det kommer tillbaka hela tiden, så nånstans har den gömt sej.

1 kommentar:

Suss sa...

Virus är aldrig kul....
Har inte haft något på länge nu, hoppas vi slipper på ett tag också!!
Ska nog preparera datorn med lite meducin.. kanske hjälper??? :)