lördag 20 januari 2007

Inget för min image...

På måndag fyller Richy 38 år. Vi tänkte att det är ju smidigt att ha kalaset på helgen. Det skulle varit en endurotävling i Mariestad idag egentligen, men det gick ju inte så bra att köra för i enduro kör man i skogen. Det är mest plockepinn i banan nu...
Först tänkte vi ha kalaset på förmiddagen. Typ kaffe, kakor och tårta klockan 11.
Sen kom jag på att jag har inget i frysen. Totalt soprent på kakor. Jag har lite lussekatter kvar, men det känns lite fel att bjuda på det.
Richy tyckte att det är väl bara att köpa lite. Dessvärre har jag liksom alltid hembakat på kalas. Känns inte bra för min image att ha KÖPTA kakor.
Jag sa att vi tar middag istället.
Det blev ugnstekt fläskfilé, kantarellsås och potatisgratäng. Till efterrätt rabarberparfait.
Parfaiten blev litet av ett misslyckande. Jag gjorde dom i små krusade metallformar. Tänkte sedan få ut dom och lägga upp dom på fat.
Jag fick aldrig ur dom ur formarna... Värmde lite på formen, men då smälte det i kanten, så det veckade blev... inte veckat. Det var ju bara att äta ur formen då. Nästa gång ska jag testa med pappersformar. Eller mjuka auminiumformar.
Tur att det inte var galamiddag. Bara ett 38-års kalas.

Richy behöver nya crosstövlar. Jag har kollat vad dom kostar. Dom han vill ha kostar mellan 2500 och 3000, så jag sa till alla att han önskade sej pengar, och det fick han. Nu har han till en del i alla fall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Tina!
Det lät som ett lyckat kalas.
Och äta ur formarna det går väl också bra!
Det viktiga är att ni hade det trevligt. Igår försökte jag lämna en http-kod till dej - med tulpaner. Men jag blev lite besviken - din sida ville inte att jag skickade med en sån. Men jag hoppas att du fått några levande att titta på, eftersom det var tulpanens dag igår-förrgår? (jag har kort minne). Hoppas att din helg blir riktigt skön. Var rädd om dej!
Kram fr Nanne

Tina Högman sa...

Ja jag funderade på det där du skrev om tulpaner... men Richy fick en bukett idag!

Suss sa...

Middagen var kanongod!!
Och det gjorde apselut ingenting att efträtten satt kvar i formen!! Den var supergod ändå!!