torsdag 20 april 2006

Det funkar visst...!

Min gulliga make har fixat min hoj! Nästan...

Ni som läst tidigare bloggar vet att jag haft problem med bromsarna, jag har varit nära på att cykla in i räcket ner till källaren på jobbet till exempel.

För att inte tala om granen på vår tomt, men det var mest för att själva granen varit ivägen, och nu är den väck, det blev ju adventsgran och lyste så fint i centrala Vinninga!

Växlarna har krånglat, har kunnat använda en (av 21) samt att kedjan fladdrar och far, den fastnar liksom i kugghjulet eller nåt, för leder jag cykeln snurrar tramporna och slår mej på benen.

 

Nu har Richy fixat, smörjt och donat. Han ville att jag ska testa cykeln.

Tina cyklar runt på gatan, jätteglad för det funkar bra.

 

Så säjer Richy testa bromsarna!

 

Och Tina testar bromsarna. Klämmer åt bägge bromsarna med den kraft som brukar användas och flyger nästan över styret...!

 

Ja de funkar!

 

Växeln på vänster sida funkar bara på ett läge, där ska det vara hög, låg och mellan, men på andra sidan har jag sju, så jag klarar mej den kilometern till jobbet med bara sju växlar...

6 kommentarer:

Ulricas Spaces sa...

WOW vilken underbar man du har som äntligen har tagit steget ut i verkstaden o fixat din cykel. Ja så är det inte hos mig, men det är klart att det är ju inte jag som har problem med min cykel utan min man. Så istället för att cykla på växel 1 o fixa bromserna på sin lånar han min o är så mallig för att det går så bra att cykla till jobbet nu. Ja det är ju inte så konstigt för min cykel funkar ju till skillnad från hans *S*
 
Kramar Ulrica

Susanne sa...

Jadu... Skulle jag be Jocke fixa min cykel, så skulle han få byta ut i stort sett allt!! Så jag har bestämt mej för att köpa en ny... Får ju tillbaka pengar från skatten!! :)

Bee sa...

Flyga över styret ja...är man crossåkare så....
en kilometer till jobbet å 7 växlar....hmmmm...då  måste du komma ihåg
att växla varje 142 meter så du sliter lika jämnt på alla växlar...;-)
annars kanske dom kärvar igen....
Hoj-hoj på doj...oops dig menar jag...
Kranm / BeeKay

Christine sa...

När vi köpte en ny dator så fick vi en cykel på köpet.
Frågan är bara när den ska användas?
Christine är ju den av oss som jobbar just nu så hon får gärna "privilegiet" att använda den..
Lennart

Udden sa...

ja, man får ju nästintill hota karln, för att få saker o ting gjorda! Men sånt slipper väl du?! *harklar mig lite* Du... cykla försiktigt!
 
Kissnödiga Uddis

Fanny sa...

Ni har väldigt fina bil som kör på snö!