måndag 24 juli 2006

Felparkering...?

Jag kom hem tio över fem i fredags. Plockade i det sista i väskan, lastade ut den i skåpbilen där Richy redan lastat i kuddar, liggunderlag, kylboxen och Christoffers cykel. Vi åkte förbi mina föräldrar och släppte av Christoffer och hans cykel. Han skulle sova där båda nätterna. Angelica är ju stor. Då ska man ju sova själv hemma. En natt fick hon det. På lördagen skulle hon cykla till mormor och morfar lagom till middagen.

 

Vi tankade upp Diesel Doris och körde iväg. Utanför Uddevalla blev vi sinkade i en bilkö som varade i typ 45 minuter, då vi kröööööp fram.

I Norge mitt i natten hamnade vi bakom en bil med brett släp, och försök köra om en bil i Norge... det är omöjligt. Till slut, efter att ha tuffat fram bakom den i en timme kunde vi köra förbi.

 

Stax före fyra på morgonen stannade vi för att sova en timme, eller två. Richy la ut liggunderlagen på golvet och la sej där. Jag klämde ihop med i baksätet.

Vi råkar sova i tre timmar...

Vaknar vid 7 och får se att vi har en otroligt vacker vy utanför skåpbilen!

 

Fortsätter bila tre timmar. Vi kommer fram tillslut och vi får lite frukost, sen sover vi två timmar innan vi kör igång med att packa ut alla grejer i bilen.

Jag röjer i köket, medans grabbarna kånkar ut i bilen med allt.

Jag fixar lite lunch.

 

Vi har bärt ut det vi kan, och på kvällen ska vi till några bekanta där och grilla lite. När vi tre svenskar kommer, blir vi bemötta med en liten norsk flagga som viftar. Richy är inte sämre. Vi råkar nämligen ha lastat in kompisens svenska flagga i bilen. Den råkar vara större dessutom. Han plockar fram den och viftar han med.

Givetvis hämtas det en ännu större norsk flagga. Nu fick svenskarna ge sej, för vi hade ingen mer.

Vi stannar till halv tolv, sen åker vi hem och mer eller mindre stupar i säng.

Upp igen vid 7. Jag fixar matsäck och frukost.

Lägenheten är liten, och köket städade ju jag dan innan, så klockan 9 är vi klara!

 

Hemresan gick bra. För oss i alla fall...

Vi såg en udda parkering. Eller om det var nån form av felparkering. Annars var det en av de sämsta kurvtagningarna jag sett. Eller... egentligen inte. En jävligt säker kurvtagning. Fast det tyckte nog inte han som körde. Han hade änglavakt. Och vi hade tur som inte kom några sekunder tidigare.

 

I en kurva får vi se en bil. Bilen står på vänster sida. I diket. Ja halva bilen. De vänstra däcken står på backen. De högra hjulen står PÅ RÄCKET!!

Vi ser en man springa från bilen och in i skogen på andra sidan och sätta sej. Antagligen chockad. Bilen bakom honom har stannat, så vi kör vidare.

 

Föraren har kommit över på fel sida, kört över räcket och hamnat med båda högerhjulen på räcket. Han verkade ju fysiskt ok eftersom han sprang iväg...

Ja jisses... Tur att vi slapp frontalkrocka med honom.

 

Nu ska jag tvätta och fixa och dona, för vi åker till Skottland tidigt på onsdag morgon!

 

Givetvis finns det ett nytt fotoalbum med foton från Norge!

 

Lite statistik:


  • Vi körde genom 31 tunnlar på norska sidan

  • Tunnlarna var allt mellan 30 m till 7860 m

  • De har glömt att göra raksträckor i Norge

  • Lägsta höjdnotering var 240 meter under havet (det var i en tunnel såklart)

  • Vi har åkt exakt 6 mil i norska tunnlar

  • Högsta notering på GPS'en var över 1,1 km. Efter 999 m går det över till km, så vi åkte högre efter 1,1, men vi passerade aldrig 1,2.

  • Våran 6 meters Diesel Doris drog... hör och häpna: 0,89 l milen!

2 kommentarer:

Bee sa...

Riktigt härliga bilder...lite orättvist att norge ska ha så fin natur...fast jobbiga vägar...
Fick du ingen bild på "felparkeringen" ?
Du får ha det så bra idag.."Kristina" ;-)
Kramar

Susanne sa...

Ja det va ju tur att det inte va ni som felparkerade...