söndag 27 februari 2011

Hallå...?!?

Är det nån som hör mej?
Eller är det bara jag som inte hör mej?

Jag är ganska ynklig nu. Detta var en pärs. Två dar med lite lätt feber och sånt. Sen brakade det löst och jag blev dösjuk. Jag tar aldrig febernedsättande, men när febern gick upp över 40 fick jag ge mej på den punkten, jag låg som ett lik bara. Fick efter 500mg Alvedon ner febern till 39,5. Tog efter 3,5 timmar 1g till, och kom nästan ner till 39.
Fruktansvärt ont i halsen och en hosta som gjorde mej galen mer eller mindre. Gick till vårdcentralen för att kolla så det inte var halsfluss. Det var det inte. Dom kollade lungorna men det lät bra, fast läkaren varnade lite eftersom min förkylning ihop med resten ökade risken för lunginflammation.
Några dagar senare fick jag gå dit igen, för jag hade nu varit hemma en vecka och behövde läkarintyg.
Hade fortfarande feber, så det togs en snabbsänka. Den var bra, så det blev inte antibiotika. Däremot fick jag Cocilliana, så jag fick sova hyfsat på nätterna efter det.
Hostan tar snart död på mej, jag hostar nästan så jag spyr.
Jag är så himla trött, orkar inget längre. Allt blir en kraftansträngning. Sen har det blivit nån svullnad i öronen eller nåt, för jag hör som en kratta. Det känns som ett dämpat ljud, som om jag gick omkring med öronproppar.
Måste nog till vårdcentralen igen imorn, för jag blev bara sjukskriven över helgen, men jag tror inte jag orkar jobba än. Och denna hostan... de gamla tanterna och farbröderna på jobbet är ju rätt skruttiga, jag kan ju inte komma dit och hosta ihjäl dom heller.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

ajaj, krya på dig så är du snart helt i matchen igen !!

Anna sa...

Jag hör dig!

Fy vilken sjuka! Hoppas att du hunnit krya på dig lite och är på benen igen. Själv brukar jag vara dösjuk vid 37,6 så 40 grader skulle nog ta kål på mig!

KRAM!!