torsdag 2 februari 2006

Oj, oj... Nu blev det nostalgiskt!!

Hörde en låt härom dan som jag inte hört på evigheter, "God gave rock 'n' roll to you".

Jag hade min tonårstid på 80-talet. Hockeyfrilla, axelvaddar...you name it...!

Musiken jag lyssnade på var bland annat Scorpions, Bonfire, Whitesnake, Cinderella, Return, Aerosmith, Poison, 220 Volt, Mötley Crue och så en av de absoluta favoriterna: White Lion!

Jag ryser fortfarande när jag Mike Tramps röst!

Både Return och White Lion har texter som berör mej. Det är inte det "vanliga" dravlet med hjärt och smärta, utan djupare saker.

White Lions "When the children cry" och "Broken home" gör mej nästan tårögd. Returns "Sing me a song" har jag sagt att den ska spelas på min begravning! Inte för jag kan höra den, men berör mej så otroligt mycket.

 

Jag hittade tyvärr ingen av dem på nätet, men jag letar vidare!!

 

Jag önskar jag hade alla mina gamla LP skivor på CD, det blir ju aldrig att man lyssnar på dem! Men när man får såna här nostalgianfall vore det kul att smidigt kunna sätta på en skiva!

 

Nu är det andra band som gäller, även om många av dem har hängt med i många år. Nu lyssnar jag mycket på Sum 41, Bad Religion, Bowling For Soup, Takida och Green Day.

2 kommentarer:

ulf sa...

jag var hårdrockare....deep purple, black sabbath, uriah heep etc....sen kom punken o nya vågen...sex pistols o clash...sen blev jag otroligt nyfiken på vad som inspirerat grabbarna jag lyssna på, då fastna jag i bluesen. jag har aldrig haft hockey frilla, jag var ständigt långhårig haha...konstigt, jag har varit gift två ggr, har aldrig haft svensexa...o ingen av mina fruar hade möhippa. undrar om jag missa nåt?

Christine sa...

God gave rock´\'n\' roll to you..
Var inte det KISS som gjorde den?
Börjar du planera för din begravning redan??
Du är ju UNG fortfarande..
Lennart