tisdag 25 september 2012

Trööööögt går det...

Sista veckorna har vårat nät gått väldigt trögt. Koffe som spelar online märker det mest. I helgen skulle Morten och Nore kolla på fotboll som bl.a. gick på en av HD kanalerna men den kanalen var svart så dom gick se på en något suddigare TV-bild. Senare blev vi sugna på att se film och hyrde oss en "on demand-film" med "Annika Bengtzon" på HD. Det sket sej också, filmen laggar och ljudet hackar, så det slutar med att vi hyr filmen utan HD och då funkar det.
Idag ringde jag Telia för att fråga vad som händer. Efter 10 minuter i telefonkö lägger telefonen av, för mitt modem kommer på att den ska starta om sej, jag får ringa igen och nu var det ännu längre väntetid. Eftersom jag har ett kombinations abonnemang visste jag inte vad jag skulle välja först.
Den automatiska operatören frågar:
-Vad vill du ha hjälp med?
Jag svarar tydligt:
-Felanmälan
-Gäller det telefoni, bredband eller TV?
-Eh... allt!
-Tyvärr uppfattade jag inte ditt svar! Gäller det telefoni, bredband eller TV?
-Bredband, svarar jag lite hastigt då, för jag tänkte att det är väl det som är det huvudskaliga problemet.
Så efter ca 30 minuters väntetid får jag prata med en snubbe som säjer att mitt bredband går trögt, och han ser att jag bara har en dator och en iPhone uppkopplad. Det visste jag ju redan, och han kommer fram till att jag behöver ett nytt modem. Eftersom jag köpt en film jag inte kunnat se vill jag ha kontakt med digitalTV, vilket denne killen inte kan ordna, mer än att koppla mej vidare.
-Och ytterligare en halvtimme i telefonkö då rå? sa jag.
-Ja tyvärr kan jag inte gå före i kön, säjer han och klickar in mej i kön innan jag hinner säja att det kan han visst för det gjorde dom en annan gång när dom tyckte synd om mej för att jag suttit i fel telefonkö...
Nu tog det bara en kvart och tjejen jag pratar med nu blir sur på föregående snubbe för han borde gjort en grundligare felsökning av mitt bredband för när hon har testat det hon kan misstänker hon att felet ligger i ledningen UTANFÖR huset och då spelar det ju ingen roll om jag byter modem. För att se HD måste uppkopplingen vara minst 19 GB, och för tillfället ligger min uppkoppling på 8 GB. Inte konstigt att det trögar kan man ju förstå.
Innan fredag ska dom skicka en tekniker för att åtgärda detta, vi får hoppas det funkar då.
 

3 kommentarer:

C. sa...

Det va bättre förr helt enkelt. Utan telefoner och bredband och allsköns jävelskap..

Anna sa...

Men åååååh, säger jag då!

Tina Högman sa...

C: Ungefär som den tiden då man jagade mammutar med spjut eller...?
;.)

Anna: Det sa jag med...