tisdag 20 augusti 2013

På tal om hijabupproret...

Jo jag har funderat på detta med muslimska kvinnor och deras slöjor. Så rent krasst, i korta drag, om jag fattat det hela rätt ska kvinnor dölja sina attraktiva kroppsdelar för att inte fresta mannen. Eller?
Då kan jag tycka att det borde vara männen som skulle bära en ögonbindel istället faktiskt.

4 kommentarer:

513andersson sa...

Bra idé, men du ska nog inte presentera den för en muslimsk man. Han blir lite kränkt då, och så kan han ju gråta ut i pressen och tycka att alla svenskar är rasister...

Å andra sidan, även muslimska kvinnor kan väl ha attraktiva ögon. Hur ska dom göra då? Tältduk, slöja och solglajjer, eller...?

Tina Högman sa...

Jag menade inte att männen skulle ha attraktiva ögon, ögonbindeln skulle vara för att dom inte skulle se hur kvinnorna såg ut, så kvinnorna kunde klä sej hur dom ville...

Dom som är riktigt snygga och måste dölja ögonen måste väl vara dom som bär sån där burka skulle jag tro...

För övrigt tycker jag det kan vara dags för mannen bli förtryckt, förslagsvis lika länge som kvinnorna har varit det. Sen kan vi snacka om jämlikhet.

513andersson sa...

Vad jag menade var ju hur en muslimsk kvinna med attraktiva ögon ska göra för att inte visa dom.. Hon måste ju kunna se ut, och då är det la solglajjer på antar jag.
Det där¨om mannens förtryck kan jag bara hänvisa till mitt tidigare inlägg här ovan...

Tina Högman sa...

Ja men om männen har en ögonbindel ser dom ju inte kvinnorna och då kan ju kvinnorna klä sej i vad som helst! Då behövs inga slöjor och annan skit!Problem solved!