onsdag 5 december 2012

Det går ju an för dom som har snöslunga...

Först ska ska man ut med bilen från parkeringen på jobbet. Det var inte så lätt för på förarsidan hade det blåst upp en driva upp till fönstret och där hade inte jag lust att kliva, så jag klättrade in genom passagerardörren. På väg in till stan fick jag köra i 30 km för det var köer och sikten var inte stor för det snöade så, samt en bil i ett dike. På dom mindre gatorna i stan var det mycket spårigt och jag slirade runt en del. Väl hemma på "min" gata fanns det ett bilspår i mitten och där körde jag. Jag funderar på om jag ska ta sats och kasta mej upp på uppfarten eller parkera på gatan så länge. Så bestämmer jag mej för uppfarten men halvvägs upp blir det tvärstopp. Jag backar ut och försöker backa in emot muren, men jag fastnar och kommer varken bort eller fram, så jag får stå där mitt i gatan.
Pulsar upp på trappen i tre decimeter snö för att hämta skyffeln och börjar skotta.
Testar att köra upp bilen. Hepp.
Ut och skotta igen.
Försöka flytta bilen. Glasögonen immar igen, jag ser inget, öppna bildörrn för att få bort imman, lyckas flytta bilen en bit framåt.
Ut och skotta igen.
Får upp bilen halvvägs på uppfarten.
Skotta mer.
Äntligen, hela bilen uppe och jag är jättevresig.
Slänger skyffeln i snön och pulsar än en gång upp på trappen.
Bestämmer mej för att sopa trappen med piasavakvasten, och när jag gjort det är jag inte så arg längre utan går ner för trappen för att hämta skyffeln jag slängt i snön. Det visar sej att jag missat sista trappsteget eftersom det är helt gömt under snön och jag håller på att stå på huvet, men jag återfår balansen och skottar gången mellan uppfarten och trappen. Sen anser jag att jag är färdig. Runt cykelstället får Morten ta själv när han kommer hem, om han ska ställa cykeln där.
Samtidigt när jag stått och slitit med en skyffel kör grannen två hus bort med en jäkla snöslunga.
Jag kan även inflika att det fortfarande snöar...

2 kommentarer:

513andersson sa...

Så, det är bara att korka upp en pava glögg.
Skål på'rej..

Tina Högman sa...

Jag har ju bara en flaska glögg och den ska med på nån glöggtävling till helgen...