onsdag 24 oktober 2012

Färgglatt...

Ja då verkar själva grovjobbet vara klart då. Igår skulle jag göra rent penslar och roller inför nästa målning med lackfärgen på karmar och dörrar. Vattenlöslig står det på färgbyttan. Så sjutton heller... Efter att jag försäkt skölja ur penslarna och rollern slutar det med att färgen hänger i sega sjok som droppar som inte släpper, mina händer är vita och kleniga av färg, jag är skitsur och irriterad för allt jag tar i blir ju också klenigt av vit grundfärg... Allt åkte i soporna, utom jag själv då, jag skrubbade händerna så gott det gick med nagelborste, som inte ser ut som en nagelborste längre.
Nu på morgonen är jag lite gladare för solen skiner nästan! Jag tänkte ta cykeln och inhandla nya målargrejer. Man vill ju bli färdig ju... Särskilt Koffe. Han har önskat att jag ska prioritera hans toadörr av nån anledning...
Sen har jag även funderat på andra saker, angående trösklarna här nere. Att snubben som renoverade var ganska bekväm har man ju redan insett eftersom mycket av renoveringar som gjorts är gjorda runt saker, man har kaklat runt en garderob, man har målat runt tätningslister osv.
Alla trösklar och dörrkarmar här nere är gråmålade...
Tröskeln till Koffes rum
Till Koffes rum, in till relaxen/duschen och in till tvättstugan. In till gillestugan är det träfärgat, men eftersom det är trägolv där inne är det ju helt logiskt.
Tröskeln till gillestugan
 
Vad jag däremot inte begriper är, varför är tröskeln till toan brun? Det bruna har kommit fram i dom andra trösklarna när jag slipat, så jag vet att alla varit bruna en gång i tiden. Även karmen är annan färg innanför, den är lite ljust gul, och den färgen finns lite här och var här nere, så det verkar ha funnits en tid när det gick i blekt gult här nere.
Toan
Alltså, tog färgen slut, eller tröttnade man helt enkel bara? För varför i jössenamn har man inte målat färdigt så även denna tröskel och hela dörrkarm blev grå?
 
 
 
 

4 kommentarer:

513andersson sa...

Ja, tänk om dörrar och trösklar kunde berätta om allt dom sett under åren...


;)

Tina Högman sa...

Ja det hade varit nåt det...
Ännu en skandalbok kunde det blivit. Som om man inte fått nog av det...

Anna sa...

Hantverkare är ett speciellt släkte... Orkar inte ens berätta allt dumt vi råkade ut för efter vattenskadan i villan, men det var då jag gjorde den livserfarenheten ;)

Tina Högman sa...

Fast jag tror att denne hantverkare var själva husägaren...