söndag 10 februari 2013

War Horse...

 "War Horse" är en underbar berättelse om lojalitet, hopp och envishet. Filmen är baserad på den prisbelönta Broadwaypjäsen med samma namn och utspelar sig under första världskriget. Allt börjar med en märklig vänskap mellan hästen Joey och hans unge tränare Albert. När kriget tvingar dem att skiljas åt, får vi följa Joey på en otrolig resa där han inspirerar och förändrar livet för alla han möter.
 
Jag gillar inte så ofta drama för jag vill ha lite fart och fläkt... men shit vilken underbar film! Det lite oväntade i att ha en häst som huvudperson! Vem fan tror ni satt och nästan höll för ögonen när stackars hästen trasslar in sej i taggtråd, och även satt med tårar i ögonen i slutet... Jag blev inte helt överraskad när man läste vem som regisserat den i eftertexten...
Det som drog ner det hela lite var att alla pratade engelska... Den lilla franska flickan pratade engelska med sin lika franska morfar, tyskarna pratade engelska med varann i skyttegravarna... Tänk på det nästa gång, Mr. Spielberg.

Inga kommentarer: