onsdag 27 februari 2013

Ommöblering igen...

Igår fick vi läs: jag, Morten var väl mest så illa tvungen att hjälpa mej... för oss att nu skulle det fixas med gästrummet! Gästrummet har ju vart lite av en följetång här...
När Angelica bodde hemma hade hon källarrummet, Christoffer det stora rummet på övervåningen och Nore lilla rummet på nedervåningen. När Angelica flyttade tog Koffe hennes rum, stora rummet på övervåningen blev gästrum, för Nore ville inte sova ensam där uppe. Nu har Nore typ flyttat upp, han har alla sina grejer där uppe, men sover fortfarande i lilla rummet, för vi har en säng i varje rum.
Bäddsoffan har stått kvar där uppe, tills igår, då jag bestämde mej för att den skulle ner. Nore använder den inte ändå, och han ska få en egen bäddsoffa så småningom. Han hade en annan soffa i det lilla rummet, men den var för stor för att få upp på övervåningen, så den fick bli kvar.
Så, igår bar vi ut den soffan och den får stå i garaget på obestämd tid. Den kan man inte sälja nämligen, för min morfar har gjort den soffan, så den har ett enormt affektionsvärde för mej.
Bäddsoffan bars ner och står nu i lilla rummet, så idag när jag är ledig ska jag möblera och greja!
Lite ont i kroppen har jag, för jag lyckades trassla in mej i bäddsoffan...
När vi sköv...... sjöv... mäh... schöv... skjöv... hur fan stavas det???? ner soffan på trappen gick Morten före och höll emot, och jag gick bakom. Vi reste soffan på högkant i kröken och lyfte ner den ett trappsteg i taget. Nånstans här tippar Morten soffan lite, och detta precis när jag tagit ett kliv med ena foten ett trappsteg ner samtidigt som jag hukar mej ner. Nu står jag alltså med benen i kors, det ena benet på ett trappsteg lägre och soffjäveln ligger över mej. I am stuck, kan man säja...
Jag kom ju loss, uppenbarligen, och soffan står nu i lilla rummet, men jag har ont ena skuldran och överarmen.
Resten av kvällen tillbringades framför TV'n, zappandes mellan hockey, bandy och Arrow...

Inga kommentarer: