torsdag 23 januari 2014

Förundersökningsprotokoll...?

Jag har nu fått alla papper från hovrätten om min första rättegång. Till hovrätten kommer överklaganden från tingsrätten. Det är inte en massa nya förhör och sånt, utan det mesta är inspelat från tingsrätten och så får man se dom på video.
Dokumenten jag fått är protokoll från det som framkommit i tingsrätten. Det är en himla massa förkortningar. Jag har lyckats lösa dom flesta. Det finns en massa spännande ord som jag nu kommer att få "se" i verkligheten, jämfört med att ha sett dom på tv och dylikt.
Spännande ord:
Händelserapport, beslagsprotokoll, rättsmedicin, sakkunnigutlåtande SKL, rättsintyg, kriminalvården, rättsmedicinakverket...
SKL är speciellt intressant. Statens Kriminaltekniska Laboratorium. Typ CSI...
Sen var det ju detta med alla förkortningar... Jag har lyckats klura ut dom flesta...
åkl, mgd, tt, trn, hovrn, tab, hab... har jag lyckats klura ut genom dom ord som finns i protokollen. Det är bara en sak... Vad sjutton betyder fup? Jag funderar på förundersökningsprotokoll...!? Det verkar ganska logiskt, men jag har inte sett nåt sånt ord... Finns det överhuvudtaget? Men det måste ju vara det förkortningen betyder.
Jag måste säja att jag är så förväntansfull! Jag är stolt! Jag är glad! Jag är lite nervös och spänd...
Rättegångar, brott, polisarbete, kriminalvården... Detta har alltid intresserat mej. Plötsligt fick jag chansen! Jag halkade mer eller mindre in på ett bananskal, men jag är otroligt glad över denna chansen att få en form av dröm uppfylld!

Inga kommentarer: